Om du vill ha de bästa garageregalerna för dina pengar finns det några saker att tänka på. Här är vad du bör jämföra när du köper en hylla för garaget, från material till storlek.

Hyllans material

Garagehyllor i plast och metall är vanliga och kan vara användbara för olika saker. Om du behöver enkla, lätta hyllor passar plast bra för dina behov. Vi rekommenderar dock generellt sett metallhyllor, som klarar mycket mer vikt och gör hela enheten stabilare och mindre benägen att välta.

Viktkapacitet

Hyllornas material påverkar den vikt som enheten kan bära, men även andra saker kan avgöra kapaciteten. Vissa modeller av garagehyllor kan bära upp till 2 500 pund per hylla. Andra kan dock bara stödja en bråkdel av detta.

Du bör också tänka på om det finns några begränsningar för maxvikten. Vissa hyllor kan till exempel bara bära en viss mängd så att vikten fördelas jämnt, eller så är lastkapaciteten betydligt mindre om hjul installeras.

Bredd på hyllan

Oavsett vikt bör du vara uppmärksam på hur stora hyllorna är. Om du har långa föremål att förvara, vill du förmodligen inte ha en av de mindre hyllorna. Innan du köper hyllorna bör du mäta ditt garage och var du planerar att placera hyllorna. Därefter kan du välja rätt storlek för utrymmet och dina förvaringsbehov.

Djup på hyllorna

Hur djupa hyllorna är kan också göra stor skillnad, särskilt i ett litet garage. Oavsett om du har djupa förvaringslådor eller ett smalt utrymme för hyllorna bör du alltid tänka på djupet.

Om du parkerar ditt fordon i garaget och har lite utrymme på sidorna för att öppna dörrarna, är en mycket djup hylla förmodligen inte särskilt användbar.

Antal hyllor

En annan viktig faktor är antalet hyllor i ett hyllställ. Om du har många små föremål, som sprayburkar eller konservburkar, kanske du vill ha fler hyllor. Om du däremot har några större föremål, t.ex. däck, en geringssåg eller en tryckluftskruvdragare, är ett litet antal hyllor med god höjd idealiska.

Du bör också titta på om hyllorna är justerbara. Om du har ett större föremål kan du sänka hyllan ovanför eller under det så att det får plats.

Hjul

Om du vet var du vill placera hyllan bör du köpa en hylla utan hjul. Hjul kan dock underlätta livet i vissa fall om hyllan behöver flyttas då och då.

Lätt att montera

De flesta garagehyllor är lätta att montera och du behöver inte särskilt många verktyg (om ens några). Men du kommer förmodligen att behöva lite vägledning för att se till att allting är korrekt inställt av säkerhetsskäl. Därför är det i de flesta fall inte rekommenderat att köpa en begagnad hylla.

Källa: https://www.hhl-lagerhyllor.se/

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht.